၀က္သားလံုး ခိ်ဳခ်ဥ္ေၾကာ္
၀က္သားလံုး ခိ်ဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ၿပင္ဆင္ထားရမွာက
၀က္သားၾကိတ္သား ၁ထုတ္
ပန္းေဂၚဖီ ၁/၄ ပံု
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
မုန္လာဥနီ ၁လံုး
Broccoli ၁/၄ပံု (or) ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၀ ေတာင္႔
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄ မႊာ
ဂ်င္း လက္ ၃ ဆစ္
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
တရုတ္မဆလာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္
တရုတ္နံနံ ၅ပင္
Sweet and Sour Sauce ၁ထုတ္
ေၿပာင္းဖူးမႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း တို႔ပါ၀င္ပါတယ္။
ဇလံု၁ခုမွာ ၀က္သားၾကိတ္သား၊ (ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္ ၂ဆစ္ ေထာင္းထား ၿပီးသား)၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ တရုတ္မဆလာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္း ငယ္၊ ေၿပာင္း ဖူးမႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ကို လက္ၿဖင္႔ သမေအာင္ႏွယ္ၿပီး နာရီ၀က္ ႏွပ္ထား ပါတယ္။ ႏွပ္ထားၿပီးလ်င္ ၀က္ သား ၾကိတ္သား ကို လံုးပါ။
၀က္သားလံုးႏွပ္ထားခ်ိန္မွာ မုန္လာဥနီ ၁လံုးကို အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးကို ၄စိတ္စိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္ကို ေထာင္းထားပါ။ ပန္းေဂၚဖီကို လွီးထားပါ။ Broccoli ကိုလည္း လွီး ထားပါ။ (or) ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၀ ေတာင္႔ကို ၁ေတာင္႔ခ်င္းဆီကို ေစာင္းေစာင္းလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီ ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ လံုးထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို မီးေအးေအးၿဖင္႔ေၾကာ္ပါ။ နီလာလ်င္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲထည္႔ထားပါ။
ေနာက္ထပ္ ဒယ္အိုး ၁လံုးထဲ ဆီထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္ ေထာင္းထားၿပီးသားကို ဆီသတ္ပါ။ brocoli ထည္႔ပါ။ ပန္းေဂၚဖီထည္႔ပါ။ မုန္လာဥနီထည္႔ပါ။ ေၾကာ္ထားၿပီးေသာ ၀က္သားထည္႔ပါ။ Sweet and Sour Sauce ထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ ခ်ခါနီး အခ်ိန္မွ တရုတ္နံနံ အုပ္ပါ။
ရခိုင္မုန္႔တီသုတ္ ႏွင္႔ ရခုိင္မုန္႔တီအရည္ (ရခိုင္ style ရွဳးရွဲ)
ရခိုင္မုန္႔တီ အရည္ ႏွင္႔ ရခိုင္မုန္႔တီ အသုတ္
Seabass ငါးအေသး၁ေကာင္၀ယ္ၿပီးသန္႔စင္ေအာင္၁ခါထဲေဆးခိုင္းလိုက္ပါတယ္။ Seabass ငါးကို ဓားနဲ႔ေစာင္းေစာင္းမႊန္းပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳ႔မႈန္႔ႏွယ္ၿပီး စပါးလင္၁ေခ်ာင္းကို ၃ပိုင္းပိုင္းပါတယ္။ ဂ်င္းလက္ ၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာကိုေထာင္းထားပါတယ္။ အိုးထဲမွာ ေရ၁၀က္ထည္႔ၿပီး ဆူေအာင္တည္ ပါ တယ္။ ေရဆူလာရင္ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာ ေထာင္းထားတာထည္႔ ပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အနံေပ်ာက္မွ Seabass ငါးထည္႔ပါတယ္။ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငါးအသားႏႊင္ပါတယ္။ Seabass ငါးကို ၃/၄ ပံု၊ ၁/၄ ပံုဖယ္ထားပါတယ္။
ရခိုင္မုန္႔တီအရည္တည္နည္း
ရခို္င္မုန္႔တီအရည္ အတြက္ၿပင္ထားပံု
ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာထပ္ေထာင္းပါတယ္။ဒယ္အိုးထဲတြင္ ေရ၁၀က္ ထည္႔ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါတယ္။ ေရဆူလာရင္ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ ေထာင္းထားတာထည္႔ပါတယ္။ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။ အနံေပ်ာက္ရင္ Seabass ငါးကို ၃/၄ ပံုထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ပါ တယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။
ရခိုင္မုန္႔တီသုတ္ ရွဴးရွဲၿပင္နည္း
ရခို္င္မုန္႔တီသုတ္ ရွဳးရွဲ အနီးကပ္
မုန္႔ဟင္းခါးေၿခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေရစိမ္ထားေသာ မုန္႔ဟင္းခါးေၿခာက္ထည္႔ပါတယ္။ ၈မိနစ္ဆိုရင္ဆယ္ ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၃၀ေတာင္႔ေလာက္ကို ဒယ္အိုး၁လုံးထဲထည္႔ၿပီး ေလွာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာကို မီးဖုတ္ပါ။
ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔၊ မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာကို ေထာင္းပါ။
မန္က်ည္းမွည္႔ အနည္းငယ္ကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာကို ပါးပါးလွီးၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။
- နံနံပင္
- ဆား
- အခ်ိဳမႈန္႔
- ပဲမႈန္႔
Abalone ႏွင္႔ အစိမ္းေၾကာ္
ကဲ ဟင္းခ်က္ဖို႔ စေတာ႔မယ္။ ၿပင္ဆင္ထားရမွာက
- Abalone ၄ခု
- ၾကက္သြန္နီ ၁လုံး
- ဂ်င္း လက္၁ဆစ္
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာ
- ေကာ္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ပြအၾကီး၁ခု ရဲ႔ ၁၀က္
- ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၅ခု
- ေရႊပဲသီး ၁၅ခု
- မုန္လာဥနီ ၁လုံးရဲ႔ ၁၀က္
- Broccoli ၁ခုရဲ႔ ၁၀က္
- ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား အနည္းငယ္
- အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ
၁လုံးကို ခြာၿပီး ၄စိတ္စိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္္ၿဖဴ ၂မႊာကို ဓားၿပားရိုက္ပါ။
ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ႏႊာ ထားပါ။ ဆီထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ေလးစိတ္စိတ္ထားတာရယ္၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာ ဓားၿပားရိုက္ထားတာ၊ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
အနံေမႊးလာရင္ Abalone ထည္႔ၿပီး ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး ႏႈးေအာင္
အရင္လုပ္ပါတယ္။ ဆီၿပန္ခါနီးအခ်ိန္ေရာက္ရင္ မုန္လာဥနီ ထည္႔ပါတယ္။ Broccoli
ထည္႔ပါတယ္။ ေရႊပဲသီး၊ ဗိုလ္စားပဲသီးထည္႔႔ပါတယ္။
ငရုတ္ပြကိုေနာက္ဆုံးမွထည္႔႔ပါတယ္။ ၁ခုခ်င္းဆီကို ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းထည္႔ပါတယ္။
ႏူး လာေအာင္ ေစာင္႔ေနတုန္းမွာ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ပါမယ္။ ပန္းကန္၁ခုထဲ မွာ
ေကာ္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း၁ဇြန္း၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္၊
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ပါတယ္။ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ ၿပီးတာနဲ႔ ေလာင္းထည္႔ၿပီး ဇြန္းနဲ႔
ေမြၿပီးရင္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ေလာင္းထည္႔ၿပီး ေရနည္းနည္းခ်န္ၿပီးရင္
ခ်လို႔ရပါၿပီ။
ဖက္ထုတ္
လုပ္နည္းေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ wanton အဖတ္၀ယ္လာပါတယ္။ ၾကက္သားၾကိတ္ထားၿပီးသားပါ၀ယ္ ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားၾကိတ္ထားၿပီးသားထဲက ၁၀က္သံုးပါတယ္။ ဇလံု ၁ခုထဲမွာ ၾကက္သားၾကိတ္သား ၁၀က္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္၊အၾကည္၊ ေကာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ပါးပါးလွီးထည္႔ပါ)၊ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီးထည္႔ပါတယ္။ ကြ်န္မကဒီမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ထည္႔မထားပါဘူး။ ၁၅မိနစ္ ေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ စၿပီးဖက္ထုတ္လုပ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ လက္၂ဖက္လံုး ေၿခာက္ေသြ႔ေနရပါ မယ္။ ေရမစိုေစရပါဘူး။ ေရစိုရင္ ဖက္ထုတ္လုပ္ရာမွာ ဖက္ထုတ္အရြက္ကို ထုတ္မရၿဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဖက္ထုတ္ ၁ရြက္ယူ၊ ႏွပ္ထားေသာၾကက္သားအနည္းငယ္ယူၿပီး အလယ္ေခါင္ကိုပံုလိုက္ပါ။
အိမ္လုပ္ Pizza
ကြ်န္မလုပ္ပုံလုပ္နည္းေၿပာၿပမယ္ေနာ္ ...
အားလံုးပဲက်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....
ပဲပုတ္ခ်က္
City
Hall ကေန ပဲပုတ္ေတြ႔လို႔ ပဲပုတ္ခ်က္စားရေအာင္ ၀ယ္လာပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ႏွင္႔ ငရုတ္ပြေၿခာက္ညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။
အေရာင္လွခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။
ႏြမ္းလာၿပီဆုိလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုးပါးပါးလွီးၿပီး ထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ည္
သီးေၾကၿပီ ဆိုလ်င္ ပဲပုတ္ထည္႔၊ ငပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင႔္ကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔
ထည္႔ပါတယ္။ ဆီၿပန္လာရင္ ရပါၿပီ။
အားလံုးပဲ က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....
ကိုယ္တိုင္ခ်က္ မုန္႔ဟင္းခါး

ကုလားပဲလက္၁ဆုပ္စာကို ၁ညေရစိမ္ထားပါတယ္။ မနက္ေရာက္လ်င္ကုလားပဲကိုၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္Blender နဲ႔ၾကိတ္ထားပါတယ္။
ေမႊးတံဆိပ္ ဆန္စိမ္းမႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၄ဇြန္းကို ေရေအးႏွင္႔ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ေၿမပဲကို ငရုတ္ဆံုနဲ႔ မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္ဥ ၅လံုးၿပဳတ္၊ အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
အရင္ဦးဆံုး
City Hall က ေန၀ယ္လာတဲ႔ ငါးက်ည္း ၁ထုတ္ကို ၁၀က္တိတိ သံုးပါတယ္။
ငါးက်ည္းကို ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ၿပီး စပါး လင္ ၁ေခ်ာင္းကို
၃ပိုင္းပိုင္း၊ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ပါထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငါးၿငီနံေပ်ာက္ေအာင္
ပါ။ ၁၅ မိနစ္ဆိုရင္ ငါးက်ည္းႏူးေလာက္ပါၿပီ။ ငါးက်ည္းကို ဆယ္ၿပီး
အေအးခံထားပါတယ္။ ေအးသြားၿပီဆိုလ်င္ ငါးက်ည္းကို အသားခ်ည္းပဲႏြံပါတယ္။
ငါးက်ည္းအရိုးကို သတ္သတ္ဖယ္ထားပါတယ္။
ငါးက်ည္းအရိုးကို
ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ၿပီး ညက္ေနေအာင္ၿပန္ေထာင္းပါတယ္။ အရည္ထြက္လာေအာင္ပါ။
ငါးက်ည္း အရည္ကိုသပ္သပ္ပန္းကန္ထဲမွာ ထည့္ထားပါတယ္။
ဂ်င္းလက္၂ဆစ္၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅ေတာင္႔၊ စပါးလင္ ၁ေခ်ာင္းကိုေရာၿပီး Blender
နဲ႔ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ၿပီးညက္ေအာင္ ထပ္ေထာင္းပါတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္မယ္႔အိုးမွာ
ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ဆႏြင္းမႈန္႔ထည္႔ပါ။ ၿပီးမွဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊
စပါးလင္ေထာင္း ထားတာကိုဆီသတ္ပါတယ္။ ေမြးလာၿပီး အ၀ါေရာင္သန္းလာၿပီဆိုလ်င္
အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္ ထည္႔ပါ တယ္။ ငါးက်ည္းႏႊင္ထားၿပီးသား
အသားကိုထည္႔ပါတယ္။ အိုးမကပ္ေအာင္ အဆက္မၿပတ္ ေမႊေပးေနပါ။ ဆီၿပန္လာခါနီး
အခ်ိန္မွ ငါးက်ည္းၿပဳတ္ထားေသာအရည္ကို ထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္
ငါးက်ည္းေထာင္းထားေသာ အရည္ထည္႔ပါတယ္။ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ေစာင္႔ၿပီး
ဆန္စိမ္းမႈန္႔အရည္ေဖ်ာ္ထားတာရယ္၊ ကုလားပဲေထာင္း ထားၿပီးသားကို ထည့္ပါတယ္။
ေၿမပဲေထာင္းထားၿပီးသားပါ ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ အလံုးေသးေသးေလးေတြ
ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္ဥ ပါးပါးလွီးထားတာပါ ထည္႔ပါတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္က်ေအာင္တည္ပါတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ၾကိဳက္သူမ်ားက Seabass ငါးႏွင္႔ခ်က္လ်င္ေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ငါးက်ည္း ႏွင္႔ခ်က္တာကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ၾကိဳက္သူမ်ားက Seabass ငါးႏွင္႔ခ်က္လ်င္ေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ငါးက်ည္း ႏွင္႔ခ်က္တာကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာအူရွိရင္ငွက္ေပ်ာအူပါးပါးလွီး၊ဆႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီးေရစိမ္ပါ။ၿပီးရင္အိုး၁လံုးမွာထည္႔ၿပီးႏႈး
ေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
မုန္႔ဟင္းခါးထဲကို ပဲေၾကာ္၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီရွင္ ....
အားလံုးပဲ က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ ...
No comments:
Post a Comment